Programa de xerrades divulgatives 2019

Des de l’equip de la Unitat de Memòria us presentem el nou cicle de xerrades divulgatives dirigides al públic general i a familiars de pacients amb malaltia d’Alzheimer o altres demències degeneratives.

Com en edicions anteriors, les sessions consten d’una xerrada d’aproximadament 45 minuts i se segueixen de preguntes d’interès general fetes des del públic.

Xerrades divulgatives - Unitat de Memòria - Hospital Sant Pau - Barcelona

Programació de xerrades divulgatives 2019


10/04/2019

Avenços a la malaltia d’Alzheimer i altres demències

Dr. Alberto Lleó, Neuròleg

En aquesta xerrada, repassarem els grans avenços que hi ha hagut en els darrers anys en relació al diagnòstic i al tractament de la malaltia d’Alzheimer i altres malalties neurodegeneratives que causen demència.


22/05/2019

Assajos clínics per pacients amb Alzheimer

Dra. Roser Ribosa, Neuròloga

Els assaigs clínics són la manera de provar si un fàrmac resulta eficaç abans de la seva comercialització. A la Unitat de Memòria de l’Hospital de Sant Pau tenim experiència en el camp de la recerca farmacològica. En aquesta sessió explicarem en què consisteixen aquests assaigs i qui hi pot participar.


26/09/2019

Prevenció, mesures de protecció i modificació de la capacitat en malalts d’Alzheimer

Sra. Marta Gelpí, Treballadora Social

Rebre el diagnòstic de malaltia d’Alzheimer o d’una altra malaltia neurodegenerativa té implicacions que van més enllà de la perspectiva mèdica. En aquesta sessió aclarirem alguns conceptes socials / legals i apuntarem quines mesures i recursos poden ser d’utilitat a cada fase de la malaltia.


14/11/2019

Què hem après sobre l’Alzheimer i altres demències en estudis de recerca: experiència a la cohort SPIN

Dr. Daniel Alcolea

A la Unitat de Memòria comptem amb la col·laboració de centenars de pacients i voluntaris que ens ajuden a entendre millor la malaltia d’Alzheimer i altres malalties neurodegeneratives amb la seva participació a la cohort SPIN (Sant Pau Initiative on Neurodegeneration). En aquesta sessió resumirem en què consisteix la cohort SPIN i quins són els principals resultats obtinguts gràcies a aquests estudis.


Lloc: Sala d’Actes de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau (entrada c/Mas Casanovas)

Hora: 17:00h-18:15h

Accés lliure. No cal reserva prèvia.

6 comentaris a “Programa de xerrades divulgatives 2019”

  1. Me interesa mucho que publiqueis los vídeos de las charlas, porque no puedo asistir a todas y no quiero perderme ninguna. La de hoy, 10 de abril, no he ido y el tema es muy importante.
    Seguramente para todos.
    Un cordial saludo.

    Respon

Feu un comentari