La Unitat de Memòria premiada a la XXII reunió anual de la Societat Catalana de Neurologia

El Dr. Ignacio Illán Gala ha rebut per segon any consecutiu el premi Lluís Barraquer Bordas en reconeixement a la millor comunicació oral presentada a la XXII Reunió Anual de la Societat Catalana de Neurologia celebrada a Barcelona els dies 22 i 23 de maig de 2018. En aquesta comunicació titulada “CSF levels of sAPPß and YKL-40 are related to frontotemporal neurodegeneration and survival in the Amyotrophic Lateral Sclerosis-frontotemporal Dementia spectrum” el Dr. Illán va descriure la utilitat clínica dels biomarcadors sAPPß i YKL-40 en el continuum clínic de l’esclerosi lateral amiotròfica i la demència frontotemporal. En concret, es destaca el potencial paper del biomarcador d’activació astrocitària YKL-40 com a biomarcador pronòstic en aquests pacients. Aquest treball és fruit de la col·laboració entre la Unitat de Memòria i la Unitat de Neuromuscular de l’Hospital de Sant Pau.

Ignacio Illán - Unitat de Memòria Sant Pau - Societat Catalana Neurologia 2018

 

En aquesta mateixa edició, la Dra. María Carmona-Iragui, neuròloga de la Unitat Alzheimer-Down (iniciativa col·laborativa entre l’Hospital de Sant Pau i la Fundació Catalana Síndrome de Down), i el Dr. Mircea Balasa, de la Unitat d’Alzheimer i altres trastorns cognitius de l’Hospital Clínic, van rebre el premi ex aequo Agustí Codina Puiggròs al millor article de la neurologia catalana al món. La publicació, que tracta sobre angiopatia amiloide a la Síndrome de Down i a la malaltia d’Alzheimer, es titula “Cerebral amyloid angiopathy in Down syndrome and sporadic and autosomaldominant Alzheimer’s diseasei va ser publicada a la prestigiosa revista Alzheimer’s and Dementia el novembre de 2017.

Maria Carmona-Iragui - Unitat de Memòria Sant Pau - Societat Catalana Neurologia 2018

Enhorabona a tots ells!

Feu un comentari