Publicació: Els reptes dels sistemes de classificació basats en biomarcadors

L’equip de la Unitat de Memòria, en col·laboració amb altres investigadors de l’Hospital Clínic de Barcelona, ​​el Massachusetts General Hospital (Boston, EUA) i el New York University School of Medicine (Nova York, EUA) ha publicat un treball a la revista Alzheimer ‘s & Dementia: Diagnosis, Assessment & Disease Monitoring titulat “Els reptes dels sistemes de classificació basats en biomarcadors per a la malaltia d’Alzheimer“.

En aquest treball s’avalua de manera crítica el sistema de classificació A/T/N proposat per Jack i col·laboradors. Es tracta d’un estudi rellevant ja que recalca les limitacions d’utilitzar indistintament els diferents tipus de biomarcadors (biomarcadors en el líquid cefaloraquidi, medicina nuclear i ressonància magnètica) per classificar els pacients amb malaltia d’Alzheimer. La comunitat científica haurà de tenir en compte aquestes limitacions a l’hora d’actualitzar els criteris diagnòstics de la malaltia d’Alzheimer que s’espera per a finals d’aquest any.

En aquest estudi es van emprar dades de la reconeguda cohort multicéntria americana ADNI (Alzheimer ‘s Disease Neuroimaging initiative).

A la Unitat de Memòria estem molt contents d’aquesta contribució i esperem poder seguir col·laborant per seguir avançant en la millora del diagnòstic i tractament de la malaltia d’Alzheimer.

Sistemes de classificació basats en biomarcadors - Unitat de Memòria Hospital Sant Pau - Barcelona - Alzheimer

Els detalls d’aquesta publicació poden consultar-se aquí:

Challenges associated with biomarker-based classification systems for Alzheimer’s disease. Illán-Gala I, Pegueroles J et al. Alzheimer’s & Dementia: Diagnosis, Assessment & Disease Monitoring

Feu un comentari