Disponible la revisió sobre la genètica de malalties neurodegeneratives

Genetics - Clarimon - Sant Pau Memory Unit

Tot i que hi ha altres causes no modificables de demència, l’existència d’agregació familiar indica que la genètica hi juga un paper en major o menor mesura. En els darrers anys hi ha hagut nombrosos estudis que han aportat nova informació que ajuda a entendre millor el component genètic a les malalties neurodegeneratives.

El nostre Grup de Recerca, juntament amb investigadors de la Fundació ACE (Barcelona) i l’Hospital Marqués de Valdecilla (Santander), hem elaborat una revisió actualitzada sobre la variabilitat genètica humana i com aquesta pot influenciar l’aparició de demències  com l’Alzheimer, la demència frontotemporal, la demència amb cossos de Lewy o les malalties priòniques. En aquesta revisió, resumim el que s’ha revelat a través dels estudis genètics més recents sobre aquestes malalties.

El document serà d’accés lliure durant fins el 12 d’abril i podeu consultar-lo aquí:

Genetic architecture of neurodegenerative dementias. Clarimón J, Moreno-Grau S, Cervera-Carles L et al. Neuropharmacology 2020

 

Feu un comentari