Comença el Trial Ready Cohort-Down Syndrome (TRC-DS)

Un estudi internacional pioner que accelera la inclusió en assajos clínics dels adults amb Síndrome de Down arriba a la Unitat Alzheimer-Down de l’Hospital de Sant Pau i Fundació Catalana de Síndome de Down de Barcelona.

El Trial Ready Cohort-Down Syndrome (TRC-DS) un nou estudi internacional finançat pels Instituts Nacionals de Salut de USA (NIH) sorgeix per a donar resposta al vincle entre la malaltia d’Alzheimer i la síndrome de Down. Nou de cada deu persones amb síndrome de Down desenvolupen al llarg de la seva vida una demència per malaltia d’Alzheimer i la comunitat científica creu que aquesta població podria ser clau per a trobar tractaments que curin aquesta malaltia.

En la Unitat Alzheimer-Down de l’Hospital de Sant Pau i Fundació Catalana de Síndome de Down de Barcelona hem iniciat l’estudi recentment gràcies a 5 voluntaris i al suport de les seves famílies. Tots ells ja formen part de la comunitat global del TRC-DS que reunirà a Europa i USA a 120 voluntaris que podrien en un futur optar ràpidament a ser inclosos en els assajos cínics que s’estan preparant actualment.
Ens omple de satisfacció ser l’únic centre que és exclusivament hispanoparlant de l’estudi, advocant així per la diversitat i per la inclusió i us convidem a participar.

 

Per a obtenir més informació, visiti TRCDS.org (www.santpau.catwww.fcsd.org) o comuniqui’s amb la Unitat Alzheimer Down (unitatalzheimerdown@santpau.cat).

Feu un comentari