Recomanacions per a protegir les persones amb síndrome de Down contra el COVID-19

El brot de coronavirus COVID-19, catalogat com una pandèmia per l’Organització Mundial de la Salut, afecta especialment a les persones vulnerables i amb malalties prèvies.

Si bé encara no hi ha evidència sobre com afecta la malaltia per coronavirus COVID-19 a les persones amb síndrome de Down, sí sabem que, en general, les persones amb síndrome de Down poden tenir alguns factors subjacents que podrien afectar la seva resposta a la infecció amb el coronavirus. Les persones amb síndrome de Down tenen menys resposta activa del seu sistema immunitari i poden respondre més lentament que la població general, un efecte que és més pronunciat amb l’envelliment. Per tant, les persones amb síndrome de Down podrien tenir un major risc de patir els efectes adversos associats amb la infecció per COVID-19.

Més que mai, és important garantir que les persones vulnerables es mantinguin fora de perill i que se’ls ofereixi el mateix accés a les proves i tractaments que a qualsevol altra persona. Aquí us deixem unes recomanacions de la Trisomy 21 Research Society (T21RS):

COVID t21RS Down

A més, una comissió de la T21RS ha dissenyat i implementat una enquesta per a famílies i facultatius per analitzar els possibles factors de risc en aquestes persones, per les seves comorbiditats.

Feu un comentari