Publicació de la Unitat de Memòria a la revista Brain

L’equip de la Unitat de Memòria ha publicat aquesta setmana un treball a la revista Brain sobre la detecció d’alfa-sinucleïna fosforilada a la demència amb cossos de Lewy.

El treball, que té com a primer autor el Dr. Martí Colom-Cadena i ha estat liderat pel Dr. Alberto Lleó, es titula “Synaptic phosphorylated α-synuclein in dementia with Lewy bodies” i s’ha realitzat en col·laboració amb l’Institut de Ciències Fotòniques de Catalunya, la Universitat de Harvard, i la Universitat d’Edinburg.

A l’article es descriu la presència d’alfa-sinucleïna fosforilada a les sinapsis de cervells de pacients amb demència amb cossos de Lewy. Això s’ha pogut detectar gràcies a l’aplicació d’una novedosa tècnica de microscopia anomenada array tomography, que combina talls ultrafins amb immunofluorescència i permet visualitzar i quantificar estructures de petit tamany.

Trobareu més informació en aquests enllaços:

Brain - Lewy body disease - Alfa-sinucleïna - Unitat de Memòria Sant Pau - Barcelona

Feu un comentari