Factors del bilingüisme associats a la reserva cognitiva i la resiliència lingüística en hispans amb afasia primària progressiva

Factors del bilingüisme associats a la reserva cognitiva i la resiliència lingüística en hispans amb afasia primària progressiva

Hi ha estudis que demostren que ser bilingüe pot retardar l’edat d’inici dels símptomes de la demència en una mitjana de 4-5 anys. Stephanie Grasso (Universitat de Texas a Austin) i Miguel Ángel Santos Santos (Hospital Sant Pau a Barcelona) van rebre una subvenció R01 (assaig clínic) del National Institute on Aging (NIA) del NIH per a estudiar les associacions entre factors de bilingüisme i l’inici, la progressió, i la resposta al tractament en bilingües (castellà-català) amb afàsia primària progressiva.

Els resultats proporcionaran coneixements crucials sobre els mecanismes neurals implicats en el reaprenentatge del llenguatge i abordarà la pregunta de com els factors de bilingüisme influeixen en la reserva cognitiva i lingüística en les demències que afecten la capacitat d’utilitzar el llenguatge. L’Hospital Sant Pau rebrà $1 milió durant els propers 5 anys. La quantia total de la subvenció és de $3.4 milions.

1 comentari a “Factors del bilingüisme associats a la reserva cognitiva i la resiliència lingüística en hispans amb afasia primària progressiva”

Feu un comentari