Marcadors epigenètics en Alzheimer: Miren Altuna presenta la seva tesi

Miren Altuna, neuròloga de l’equip de la Unitat de Memòria i la Unitat Alzheimer-Down, ha presentat avui la seva tesi doctoral titulada “Identificació de biomarcadors epigenètics en la malaltia d’Alzheimer“. La tesi ha estat dirigida per la Dra. Maite Mendioroz, investigadora traslacional de Navarrabiomed, i agrupa els resultats de tres treballs que han estat publicats en revistes científiques. En la seva tesi doctoral, Miren Altuna analitza les variants epigenètiques en el patró de metilació de l’ADN a l’hipocamp de pacients amb malaltia d’Alzheimer. Com a resultat, identifica canvis epigenètics al gen PLD3 que constitueixen un factor de risc genètic associat al desenvolupament de la malaltia.

La presentació s’ha dut a terme de manera mixta, presencialment a la sala d’actes de Navarrabiomed a Pamplona i retransmès per via telemàtica a causa de les restriccions d’aforament actuals.

Miren Altuna - Tesi Doctoral - biomarcadors epigenètics

 

Enhorabona!!

Tesi marcadors epigenètics - Miren Altuna

1 comentari a “Marcadors epigenètics en Alzheimer: Miren Altuna presenta la seva tesi”

Feu un comentari