Martí Colom-Cadena rep el premi extraordinari per la tesi doctoral

El Dr. Martí Colom-Cadena ha rebut el Premi Extraordinari per la seva tesi doctoral en Biomedicina titulada “Neuropathology of Lewy body diseases: confluence of multiple pathologies and role of synaptic phospho-alpha-synuclein“, defensada a la Universitat de Barcelona el juny de 2017.

Martí Colom-Cadena - Premi Extraodinari Tesi Doctoral - Unitat de Memòria Hospital de Sant Pau - Recerca Alzheimer - Barcelona

A la seva tesi doctoral, dirigida conjuntament pel Dr. Alberto Lleó i la Dra. Ellen Gelpí i tutoritzada pel Dr. Isidre Ferrer, el Dr. Colom-Cadena aplica una novedosa tècnica de microscopia “Array tomography”, basada en talls seriats de només 70 nanòmetres, per estudiar els dipòsits de proteïnes i la seva relació amb les sinapsis a les malalties amb cossos de Lewy.

Els resultats del seu treball, constaten que a la demència amb cossos de Lewy, caracteritzada pels dipòsits d’alfa-sinucleina, és un fet comú la presència de co-patologies, és a dir, acúmuls d’altres proteïnes al cervell. A més hi descriu una correlació entre els agregats de beta-amiloide i alfa-sinucleina, suggerint una sinèrgia local entre ells.

Actualment, el Dr. Martí Colom-Cadena fa una estada postdoctoral al Centre for Discovery of Brain Sciences de la Universitat d’Edinburgh.

Enhorabona!

 

Més informació:

Teseo: Colom-Cadena M. Neuropathology of Lewy body diseases: confluence of multiple pathologies and role of synaptic phospho-alpha-synuclein. 2017

Feu un comentari